Dagen intervju & artikel med anledning av ”Guds Ord Räcker”

Dagenjournalisten Eva Janzon intervjuar Anders Gerdmar med anledning av den senaste boken ”Guds Ord Räcker”. De inkluderar även kommentarer från Bengt Malmgrens recension av boken (från hans blogg) samt kommentarer från Diakon Erik Kennet Pålsson och Ulf Ekman som inte hunnit läsa boken.

Livets Ord’s pastor, Joakim Lundqvist, som har läst boken och ger också en kommentar till Dagen.

Citat från Anders Gerdmar i intervjun:

– Just anspråket att vara den kyrka som Jesus grundade är kyrkohistoriskt ogrundat. Alla kristna har rötter i den apostoliska kristendomen och ingen kyrka har monopol på det, säger han.

– När man bekänner Jesus Kristus som Herre får man del i fullheten, och den har ingen kyrka monopol på.

I sin bok redogör Anders Gerdmar för det som förenar katoliker och evangelikala kristna, så som trosbekännelsen och tron på den heliga treenigheten. Men tonvikten ligger naturligt nog på det som skiljer åt.

– Den tradition som står utanför skriftens tak, den är utifrån evangelisk tro inte acceptabel och där får vi problem i dialogen med Romersk-katolska kyrkan, säger Anders Gerdmar, och nämner synen på påveämbetet, Maria, helgonen, skärselden och inte minst avlaten.

– Det är inte så utifrån Bibeln att Romersk-katolska kyrkan är den enda kyrkan, att påven är Kristi ställföreträdare eller att man kan be till Maria.

Anders Gerdmar säger att ambitionen med boken i första hand är att vara själavårdande.

– När någon kommer till mig och säger ”tack för det du skrev, jag känner mig så trygg i den jag är”. Ja, då har boken nått sitt syfte.

Boken kan du köpa här.

Du kan även beställa boken från Livets Ords FörlagAdLibris och i ett antal andra butiker. Du kan ladda ned förordet av Anders Gerdmar + 10 framstående Svenska Kristna ledare gratis idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *