Att ”vrida klockan tillbaka”

Tidningen Dagens artikel igår genererade mycket debatt om enhet och identitet. Anders Gerdmar ger sina kommentarer utifrån skriverier och debatter på sin blogg, några citat:

En sak som inte kom med i artikeln var att jag har ett stort hjärta för min kristna bröder, inte minst karismatiska katoliker. Det framgår mycket klart i boken, men framkom inte i artikeln. För mig är det 0,000% skillnad mellan en Jesusbekännande katolik och en dito pingstvän. Båda är Guds barn, inte genom församlingstillhörighet utan genom barnaskap.

 

…jag tycker att lika väl som romersk-katolska troende har en tydlig identitet får evangeliska troende har det. Det är mitt huvudärende: att utifrån Skriften tala om för troende att var och en som bekänner Jesus är innanför och har tillgång till alla välsignelser. Amen och halleluja!

 

Ett äktenskap måste vara mellan två likvärdiga personer som båda ska vara tillräkneliga. Båda parter måste veta vilka de är och vad de vill med livet och sedan kommer de överens om att leva tillsammans. Samma sak gäller enhet. Om vi inte vet vilka vi är kan vi heller inte ha dialog. Därför kan det inte vara fel att tydliggöra skillnader mellan våra kyrkors teologi – för det finns skillnader.

Läs hela Anders Gerdmars blogginlägg om fredagen den 19 augusti…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *